Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsspareribs met witte bonen en Marokkaanse twist
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
400
gram
lamsspareribs
▢
1
pot
witte bonen
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
rode peper
▢
2
tomaten
▢
2
worteltjes
▢
1
steel
bleekselderij
▢
1
tl
tijm
▢
1
tl
rozemarijn
▢
1
el
tomatenpuree
▢
1
el
ras-el-hanout
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
komijn
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
basilicumblaadjes
▢
zout
▢
olijfolie
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Mochten de ribben nog aan elkaar zitten, snijd ze dan los.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de worteltjes en snijd in smalle plakjes.
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlij en.
Zet een braadpan op met wat olie en braad de ribben aan, tot ze een mooi kleurtje hebben.
Voeg de tijm, rozemarijn en wat zout en peper toe.
Voeg de worteltjes, ui, bleekselderij, ras-el-hanout, paprika, komijn en de knoflook toe.
Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
Laat een paar minuten garen zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe.
Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de witte bonen toe en laat deze mee warm worden.
Verdeel over de borden.
Garneer met wat stukjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko