Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
Verhit 75 g boter in een grote stoofpan en bak het lamsvlees rondom bruin.
Bestrooi het vlees met bloem en roer goed door.
Voeg de rode wijn toe en meng grondig.
Voeg de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en koolrabi-bolletjes toe.
Bak in een aparte pan het ontbijtspek in de resterende boter gedurende 8 minuten.
Voeg de sjalot toe aan het spek en bak nog eens 5 minuten.
Doe het spek- en sjalotmengsel bij het vlees in de stoofpan.
Laat de stoofschotel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Verwarm de stoofpot zachtjes voor het serveren en bestrooi met de resterende kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de lamstoofpot met tagliatelle of vers knapperig brood om optimaal van de saus te genieten.Wijnadvies:Kies een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de stoofschotel aanvult.