Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Langouste à la mayonnaise
(langouste met ansjovismayonaise)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
langouste
à 200 gram
▢
1
liter
droge witte wijn
▢
zout
▢
peper
▢
laurier
▢
4
tomaten
▢
150
gram
garnalen
▢
8
ansjovis
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
3
blaadje(s)
gelatine
▢
2
wortelen
in schijven
▢
1
ui
in schijven
▢
tijm
▢
peterselie
▢
2
ei
▢
1
krop
sla
▢
kervel
▢
2
augurken
▢
2
dl
mayonaise
Instructies
Doe de wijn, wortelen, ui, wat tijm, laurier, peterselie en 3 l water.
Schep er naar smaak zout en peper bij en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Bind de langouste plat op een plankje en dompel in de pan.
Zorg dat hij onder blijft en laat 20 minuten zachtjes koken.
Was de sla, kervel en peterselie.
Hak de kervel, peterselie, augurkjes en kappertjes fijn en voeg deze toe aan ¾ mayonaise.
Maak de ansjovis klein en voeg ook toe.
Haal de langouste uit de pan en laat afkoelen.
Als hij is afgekoeld verwijder de plank.
Snij aan de onderkant met een schaar het pantser door.
Haal het staartvlees eruit.
Snij dit in schijfjes.
Week de blaadjes gelatine en los ze op in 1 dl heet water.
Laat afkoelen en trek de schijfjes langouste door de gelei.
Leg hierbij op elk schijfje een blaadje kervel.
Pel de eieren en snij ze middendoor.
Versier ook met kervel en gelei.
Snij de tomaten middendoor, haal ze uit en lat uitlekken.
Meng de garnalen met de rest van de mayonaise en vul met dit mengsel de tomatenhelften.
Beleg de serveerschaal met blaadjes sla.
Zet hier het karkas van de langouste op.
Leg op de rug de schijfjes langouste en versier met de tomaten en eieren.
Serveer de saus er apart bij.
Serveer zeer koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten