Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Langouste à la Parisienne
(Parijse langouste)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
langouste
van 1200 gram
▢
3
liter
courtbouillon
▢
4
artisjokken
▢
1
truffel
▢
½
liter
visgelei
▢
25
gram
ansjovis
▢
25
gram
champignons
▢
25
gram
princesseboontjes
▢
25
gram
aardappels
▢
25
gram
meiraapjes
▢
25
gram
erwten
▢
4
ei
▢
1
krop
sla
▢
25
gram
augurken
▢
40
gram
boter
▢
1
deciliter
mayonaise
Instructies
Kook de langouste 20 minuten in de bouillon.
Maak van de gekookte groenten kleine blokjes en maak er een Russische salade van.
Meng er de in stukjes gesneden augurk en ansjovis door.
Snij de staart van de langouste in regelmatige schijfjes.
Druk de romige delen uit de romp van de langouste door een zeef.
Meng met de mayonaise.
Meng ook het in stukjes gesneden langouste vlees erdoor.
Bind de salade met de mayonaise.
Schenk een dunne laag gelei op een serveerschaal.
Laat stollen.
Zet in een mooie pose de langouste erop.
Snij figuurtjes uit de truffel.
Leg deze op de schijven langouste.
Kook de eieren 10 minuten.
Laat ze afkoelen.
Snij ze doormidden.
Druk de dooiers door een zeef en meng met 40 g zachtgeroerde boter.
Garneer met behulp van de spuitzak de eiwittenmet deze créme.
Garneer de artisjokbodems met de Russische salade.
Maak de schaal netjes op en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk