Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash
Deze langzaam gegaarde goulash met mals rundvlees en verse groenten is de perfecte hartverwarmende maaltijd voor koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
8
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote braadpan,
Lepel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
600
g
rundvlees
in stukjes gesneden
▢
¾
kleuren paprika
in stukjes gesneden
▢
200
g
kastanjechampignons
in schijfjes
▢
Maizena
voor het bestuiven van het vlees
▢
3
uien
in stukjes gesneden
▢
60
g
roomboter
▢
2
el
tomatenpuree
▢
250
ml
water
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
doosje
cherrytomaatjes
gewassen en in vieren gesneden
Instructies
Bestuif het rundvlees met maizena.
Verhit de roomboter in een grote braadpan en braad de ui, het vlees en de knoflook aan tot het vlees bruin is.
Voeg de paprika’s toe en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Na 30 minuten, voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel verder sudderen.
Na weer een half uur, voeg het water en de tomatenpuree toe.
Laat de goulash op zeer laag vuur, onder regelmatig roeren, 7-8 uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is.
Serveer warm met brood of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Egri Bikavér of een Spaanse Rioja past goed bij deze rijke goulash.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Hongarije
Jaargetijde:
Winter