Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lapis Soerabaja van Lidy Poll-Weber
Rundvlees zoals in Surabaya
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
wadjan
Ingrediënten
▢
500
gram
sucadelappen
▢
1
lombok rawit
of 1 flinke theelepel sambal oelek
▢
1,5
eetlepel(s)
ketoembar
▢
3
kruidnagels
eventueel gemalen
▢
1
theelepel
nootmuskaat
▢
1
theelepel
gemberpoeder
djahé of een stukje verse gember
▢
½
theelepel
peper
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
olie
om te bakken
Instructies
Wrijf de scherpe peper, ketoembar, kruidnagelen, nootmuskaat, gember(wortel) en zwarte peper met wat zout in een oelekan (vijzel of mixer) fijn.
Wrijf het vlees in met deze kruiden boemboe).
Leg ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan.
Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en temper de hittebron.
Stoof het vlees zachtjes in 2 à 2,5 uur tot bijna al het kookvocht is verdampt.
Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
Vang het kookvocht op.
Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak het vlees rondom bruin en knapperig.
Schep er het kookvocht door en laat dit even tot sausdikte inkoken.
Naar smaak kan je er ook een scheut ketjap manis aan toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees