Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met paddestoelen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
50
g
Parmezaanse kaas
stukje
▢
zout
▢
4
groene lasagnevellen
doosje a 250 g, Grand'Italia
▢
1
bakje oesterzwammen
150 g
▢
1
bakje grotchapignons
250 g
▢
1
bakje cantharellen
100 g
▢
2
eetlepel(s)
droge witte wijn
▢
2 ½
eetlepel(s)
walnootolie
▢
1
thelepel zwarte en rode peper
McCormick
▢
1
zakje
waterkers
75 g
Instructies
Kaas raspen.
In pan met ruim koken water en zout lasagnevellen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
Oesterzwammen in dunne reepjes snijden.
Champignons in partjes snijden.
Cantharellen in plakjes snijden.
In pan boter verhitten.
Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken.
Van vuur af 2 eetlepel olie erdoor scheppen en paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper.
Vier borden voorverwarmen.
Lasagnevellen afgieten en in breedte halveren.
Besprenkelen met rest van olie.
Waterkers over borden verdelen. 1/3 Deel van paddestoelen op waterkers scheppen.
Hierop helft van lasagnevellen leggen.
Nogmaals 1/3 deel van paddestoelen op lasagnevellen scheppen.
Afdeken met rest van lasagnevellen.
Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen.
Geraspte kaas erover strooien.
Bestrooien met rest van peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch