Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
mes
Steelpan
Garde
Lepel
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
pak
spinazie
deelblokjesdiepvries, 450 g
▢
1
schaaltje
gerookte kipfilet
ca. 200 g
▢
2
teentjes
knoflook
▢
150
g
gorgonzola
blauwaderkaas
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
½
l
halfvolle melk
▢
200
g
lasagnebladen
pak à 250 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200°C.
In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
Kipfilet in reepjes snijden.
Knoflook boven spinazie uitpersen.
Kaas in stukjes snijden.
Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
Boter in steelpan smelten.
Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje saus schenken.
Met lasagnebladen afdekken.
Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
Rest van kaas door saus roeren.
Saus over lasagne schenken.
Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Pasta
Land van herkomst
Italië