Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met tomaten gehaktsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
schaaltje
half-om-halfgehakt
ca. 300 g
▢
1
fles
tomatensaus
sugocasa, 690 g
▢
500
ml
halfvolle melk
▢
1
zakje
besciamella bechamelsaus
1 pak à 2 zakjes à 50 g
▢
1
pak
lasagnabladen
250 g
▢
100
g
gemalen belegen kaas
zakje à 150 g
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snipper de uien en knoflook in kleine stukjes.
Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat die even warm worden.
Bak het gehakt bruin.
Doe dan de uien en de knoflook erbij en bak alles 5 minuten.
Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door.
Strooi er peper en zout overheen.
Verwarm dan de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus zoals dat op het pakje staat beschreven.
Als de bechamelsaus klaar is, giet je een klein laagje in de ovenschaal.
Daar leg je lasagnabladen op zodat alle saus bedekt is.
Op de lasagnabladen leg je een laagje tomaten-gehaktsaus.
Daar bovenop doe je weer drie laagjes, tot alles bijna op is.
Eindig met een laag lasagnabladen en een laag bechamelsaus.
Strooi er kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en mooi bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië