Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne van groene kool en aardappel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Zeef
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
groene kool
▢
800
gram
aardappels
▢
750
gram
gehakt
runder of half om half
▢
2
middelgrote uien
▢
3
tenen
knoflook
▢
200
gram
geraspte
jong belegen kaas
▢
2
eieren
▢
gehaktkruiden
▢
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de kool in dunne reepjes was deze en kook het met zout voor in ca. 10 minuten gaar.
Laat de kool in een zeef uitlekken.
Fruit de gesnipperde uien en knoflook en rul het gehakt erdoor.
Het gehakt pittig maken met de kruiden.
Kook de aardappelen net gaar en laat ze afkoelen.
Snij daarna de aardappels in plakjes.
Vet grote ovenschaal in met wat olie of boter.
Begin met het verdelen van een derde van de aardappelplakjes.
Maak vervolgens laagjes van het gehakt, dan de aardappelplakjes, helft van de kaas, de groene kool en weer aardappelplakjes.
Verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
Plaats de schaal 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Rundvlees