Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagnerolletjes met Drie Kazen en Spinazie
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
grote kom
Koekenpan
Lepel
vergiet
ovenschaal
Ingrediënten
▢
250
g
mascarpone
▢
250
g
ricotta of roomkaas
▢
Zout
peper en nootmuskaat naar smaak
▢
1
eetlepel
olie
▢
200
g
spinazie
grof gehakt
▢
10
lasagnevellen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
75
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de mascarpone en ricotta (of roomkaas) in een grote kom.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehakte spinazie gedurende 2 minuten met een snufje zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken en roer het door het kaasmengsel.
Kook de lasagnevellen 5 minuten in ruim kokend water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte door.
Rol de gesneden lasagnevellen losjes op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
Schep het kaasmengsel in de pastarolletjes.
Bestrijk de rolletjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagnerolletjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de rijke en romige smaken van deze lasagnerolletjes.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch