Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwe Gamba Salade met Citrus en Dragon
Deze heerlijke salade van lauwe gamba’s combineert de frisse smaken van citrus met zachte kruiden en sappige gamba’s voor een verfijnd voorgerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of keukenmachine
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
arachide-olie
▢
1
eetlepel
sherry-azijn
▢
1
theelepel
Dijon mosterd
▢
12
grote
gamba's
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Sap van 1/2 citroen
▢
1
krop
sla
in stukjes gesneden
▢
½
theelepel
ragfijn gesneden citroenschil
▢
1
theelepel
ragfijn gesneden sinaasappelschil
▢
8
blaadjes
bleekselderij
uit het binnenste, fijngesneden
▢
16
blaadjes
dragon
▢
4
takjes
kervel
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
Meng arachide-olie, sherry-azijn en Dijon mosterd voor de dressing.
Bereiden:
Stoom de gamba’s gedurende 8 minuten boven kokend water.
Pel de gamba’s en pureer de koppen van de gamba’s met olijfolie en citroensap in een blender of keukenmachine.
Zeef het mengsel en houd de saus warm.
Gamba's bedekken:
Bedek de gepelde gamba’s met 2 eetlepels dressing.
Salade mengen:
Meng de rest van de dressing met de sla, citroen- en sinaasappelschil, bleekselderij en dragon.
Serveren:
Verdeel de salade over 4 borden, leg de warme gamba’s erop en schenk de saus erover.
Garneer met kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze lichte, citrusachtige gamba salade.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst