Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme Feta Salade met Pancetta en Rozemarijn
Deze lauwwarme feta salade met pancetta, paprika en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue of een lichte maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan
kom
Ingrediënten
▢
200
g
feta
in blokjes
▢
1
paprika
in dunne reepjes
▢
100
g
pancetta of gerookte spekjes
▢
1
takje
verse rozemarijn
fijngehakt
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Zwarte peper
naar smaak
Instructies
Snijd de feta in blokjes en doe deze in een kom.
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de pancetta of spekjes krokant.
Voeg de paprika toe en bak tot deze iets zachter is geworden.
Voeg op het laatste moment de fijngehakte rozemarijn en zwarte peper toe en roer goed door.
Schep het warme mengsel over de feta en meng voorzichtig.
Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij de barbecue of geserveerd met een stuk vers stokbrood.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Salade
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden