Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Lauwwarme kerrie-aardappelsalade met botersla
Een frisse maar hartige maaltijdsalade met botersla, kerrie-ananassaus en aardappelschijfjes. Heerlijk lauwwarm geserveerd met stukjes Duitse cervelaat.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
kookpan
snijplank
vergiet
Ingrediënten
▢
1
pakje
Duitse cervelaat
ca. 133 g, vleeswaren
▢
1
rode puntpaprika
▢
1
takje
basilicum
▢
1
zakje
aardappelschijfjes
biologisch, 450 g
▢
1
zakje
botersla
100 g
▢
2
bosuitjes
▢
3
eetlepels
kerrie-ananassaus
uit flesje, 250 ml
Instructies
Breng in een pan een beetje water aan de kook en kook de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
Snijd de basilicum in dunne reepjes.
Snijd de cervelaatworst in stukjes.
Giet de aardappelschijfjes af en laat ze even uitdampen.
Schep de kerrie-ananassaus, bosui, paprika, basilicum en cervelaat voorzichtig door de aardappelschijfjes.
Verdeel de botersla over twee kommen en schep de lauwwarme aardappelsalade erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra basilicumblaadjes voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
545
kcal
|
koolhydraten:
49
g
|
Protein:
19
g
|
Vet:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente