Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme Zalmfilet met flinterdunne uiringen & komkommerreepjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
12
zalm
filets 30 gram per stuk
▢
1
rode ui
▢
1
komkommer
▢
3
eetlepel
azijn
▢
1
theelepel
mosterd
▢
6
eetlepel
olijfolie
▢
1
bos(jes)
kervel
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kruidendressing:
Olijfolie en azijn, 1 theelepeltje scherpe mosterd, zout, peper en gehakte kervel bij elkaar doen en doorroeren.
Rode ui pellen en in super dunne ringen snijden.
Komkommer halveren en ook flinterdun snijden.
Niet de hele komkommer gebruiken, maar zelfde hoeveelheid als de rode ui.
Vermeng deze met elkaar en zet in de koeling.
De zalm:
Verhit de oven voor op 220 graden
Smeer de zalmfiletjes in met een beetje olijfolie vermengd met een paar druppeltjes citroensap.
Strooi nog wat witte peper uit de molen en zeezout uit de molen over de filets.
Plaats de zalmfiletjes op een bakplaat bedekt met siliconenpapier (bakpapier).
Plaats de zalm in de oven tot hij een beetje glazig oogt maar laat de zalm niet gaar worden (1 minuut)
Leg 3 zalmfilets op een bord; eventueel kan er wat sla onder, bijvoorbeeld raketsla of baby leaf.
Plaats een bergje ui-komkommermengsel op de filets.
Schep er tenslotte wat kruidendressing overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm