Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Lebkuchen
Kerststerren
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
steekvormpjes,
Oven
grote kom
Ingrediënten
▢
200
gr
honing
▢
200
gr
suiker
▢
15
gr
kaneel
▢
2
gr
gemalen kruidnagel
▢
ietsje nootmuskaat
▢
40
gr
oranjesnippers
▢
400
gr
bloem
▢
melk
▢
20
gr
poedersuiker
▢
½
tl
citroensap
▢
½
tl
eiwit
Instructies
Voorbereiding:
De honing aan de kook brengen daarna erdoor roeren: 1 à 1,2 dl water, de suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en de "gepureerde" oranjesnippers.
Dit kokende mengsel in een grote kom met de gezeefde bloem doen en snel tot een deeg roeren en kneden.
30 Minuten laten rusten en tot een lap van 1 cm dikte uitrollen.
Bereiding:
Uit het deeg sterren of kransjes steken.
Het deeg op een beboterd en een met bloem bestoven bakblik leggen en met melk bestrijken.
De sterren 20 minuten middenin de oven op 200°C (heteluchtoven 180°C) bakken.
Roer voor het glazuur de gezeefde poedersuiker met citroensap en eiwit 2 minuten roeren.
In een papieren puntzakje doen, puntje eraf knippen en de sterren en kransjes ermee bespuiten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst