Leidse Kaas Salade met Paprika en Pittige Dressing
Dit recept voor maaltijdsalade komt van 'bijtanja' en is een heerlijke pittige salade met een unieke combinatie van Leidse kaas, paprika en een kruidige dressing. Een vegetarisch recept dat perfect is als hoofdgerecht.
Begin met de dressing: verwarm de rode wijnazijn in een pannetje tot het net niet kookt.
Haal de pan van het vuur en voeg de shoarmakruiden en djinten toe.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de maïsolie, chilisaus, zout en peper door de afgekoelde azijn.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes en verwijder de zaadjes.
Meng de bonen, Spaanse peper en de dressing in een kom en zet deze minimaal een half uur weg, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd ondertussen de tomaat kruislings in en dompel deze enkele seconden onder in kokend water.
Verwijder de velletjes, sap en pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de paprika’s en de kaas in kleine blokjes en de rode uien in dunne ringen.
Was de sla en laat deze uitlekken.
Voeg de tomaatblokjes, paprikablokjes, kaastblokjes en uienringen vlak voor het opdienen bij de bonen en meng alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze salade met paprika is heerlijk als hoofdgerecht. Voeg de sla pas vlak voor het serveren toe om te voorkomen dat hij slap wordt. Garneer de salade eventueel met extra ringetjes paprika en ui voor de kleur.
Wijnadvies
Bij deze kruidige en pittige salade past een lichtzoete, aromatische witte wijn, zoals een Riesling of een Gewürztraminer.