Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lekkerbekjes met mosterdsaus
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaar
mes
magnetron
Koekenpan
Ingrediënten
▢
800
g
aardappels
vastkokende
▢
½
pot
volle kwark
à 500 g
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
4
eetlepel(s)
Dijonmosterd
pot à 215 g
▢
½
zakje
peterselie
verse à 30 g
▢
2
zachtzure
appels
▢
1
schaal
bietjes
gekookte ca. 500 g
▢
2
schaaltjes
lekkerbekjes
à ca. 225 g
Instructies
Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
Bietjes schillen en in plakken snijden.
In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland