Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op het bijgeleverde bakpapier.
Meng de mascarpone met 1 eetlepel grove mosterd en breng het op smaak.
Smeer het mascarponemengsel over de deegbodem en laat daarbij een rand van 4 cm vrij.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Snijd ze in de lengte doormidden (dikke exemplaren in kwarten).
Verdeel de asperges over het mascarponemengsel.
Vouw de deegranden over de asperges en druk licht aan.
Kluts het ei en bestrijk het deeg met behulp van een kwastje.
Bestrooi de rand met sesamzaad.
Bak de galette in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Meng de resterende halve eetlepel mosterd met honing en appelazijn tot een dressing.
Garneer de galette na het bakken met de dressing en tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met een salade van veldsla, radijs en een lichte vinaigrette.Wijnadvies:Een droge Pinot Blanc of frisse Grüner Veltliner past perfect bij dit lichte lente-gerecht.