Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lente Ossenhaas met Asperges en Kerrie
Malse ossenhaas met asperges en een romige kerriesaus. Een luxe lentegerecht voor speciale gelegenheden.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslee
Oven
sauspan
Zeef
Ingrediënten
▢
800
gram
groene asperges
▢
800
gram
witte asperges
▢
1
kg
ossenhaas
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
½
bosje
peterselie
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
5
dl
room
▢
Peper
versgemalen
▢
Zout
▢
1
theelepel
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de witte asperges en verwijder de harde uiteinden van de groene asperges.
Kook de asperges in gezouten water beetgaar.
Giet af en houd warm.
Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een braadslee en bak de ossenhaas rondom bruin.
Plaats de braadslee in de oven en bak de ossenhaas tot de gewenste gaarheid (ca.
15-20 minuten voor medium-rare).
Haal de ossenhaas uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
Giet het bakvet uit de braadslee in een sauspan.
Voeg de room en kerriepoeder toe en breng aan de kook.
Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
Snijd de ossenhaas in plakken en serveer met de asperges en kerriesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met krieltjes of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay of Viognier.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen