Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Lente Roerbakschotel met Sesam en Basilicum
Een kleurrijke en smaakvolle roerbakschotel met groene asperges, worteltjes, peultjes en sesamzaad.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of grote koekenpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
groene asperges
stukjes van 3 cm
▢
250
gram
worteltjes
dunne plakjes
▢
4
sjalotjes
partjes
▢
200
gram
peultjes
schuin gehalveerd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
dl
kippenbouillon
tablet
▢
Zout
▢
Peper
▢
Aardappelzetmeel
optioneel
▢
25
gram
sesamzaad
▢
3
eetlepels
basilicum
fijngehakt
Instructies
Roerbak de asperges, wortel en sjalot 10 minuten in de olie.
Schep de peultjes erdoor en bak ze 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en stoof de groenten 5-10 minuten gaar.
Bind het vocht eventueel met aardappelzetmeel.
Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan.
Strooi voor het serveren het sesamzaad en basilicum over de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met mihoen, rijst of quinoa.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de groenten en de subtiele smaken van het gerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaak van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch