Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lente Roerbakschotel met Sesam en Basilicum
Een kleurrijke en smaakvolle roerbakschotel met groene asperges, worteltjes, peultjes en sesamzaad.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of grote koekenpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
groene asperges
stukjes van 3 cm
▢
250
gram
worteltjes
dunne plakjes
▢
4
sjalotjes
partjes
▢
200
gram
peultjes
schuin gehalveerd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
dl
kippenbouillon
tablet
▢
Zout
▢
Peper
▢
Aardappelzetmeel
optioneel
▢
25
gram
sesamzaad
▢
3
eetlepels
basilicum
fijngehakt
Instructies
Roerbak de asperges, wortel en sjalot 10 minuten in de olie.
Schep de peultjes erdoor en bak ze 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en stoof de groenten 5-10 minuten gaar.
Bind het vocht eventueel met aardappelzetmeel.
Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan.
Strooi voor het serveren het sesamzaad en basilicum over de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met mihoen, rijst of quinoa.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de groenten en de subtiele smaken van het gerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaak van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch