Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lente Salade met Asperges, Ham en Parmezaan
Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, aardappelen, rauwe ham en Parmezaanse kaas.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
gram
kleine aardappelen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
500
gram
groene asperges
▢
1
eetlepel
Zaanse mosterd
▢
1
eetlepel
appelazijn
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Rauwe ham
8 plakken
▢
Parmezaanse kaas
flinters
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Snijd de aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit de knoflook, bak de aardappelen 3 minuten en roer het citroensap erdoor.
Breng op smaak met zout en houd warm.
Kook de asperges ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Roer een dressing van mosterd, azijn en 3 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
Leg 2 plakken ham per bord en schaaf er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Lekker met een stukje vers brood.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen