Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Lente Salade met Asperges, Ham en Parmezaan
Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, aardappelen, rauwe ham en Parmezaanse kaas.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
gram
kleine aardappelen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
500
gram
groene asperges
▢
1
eetlepel
Zaanse mosterd
▢
1
eetlepel
appelazijn
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Rauwe ham
8 plakken
▢
Parmezaanse kaas
flinters
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Snijd de aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit de knoflook, bak de aardappelen 3 minuten en roer het citroensap erdoor.
Breng op smaak met zout en houd warm.
Kook de asperges ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Roer een dressing van mosterd, azijn en 3 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
Leg 2 plakken ham per bord en schaaf er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Lekker met een stukje vers brood.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen