Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lenteachtige Vegetarische Voorjaarssoep
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Grote soeppan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
bouillonblokjes
▢
3
puntpaprika’s
in grove stukken
▢
3
selderijstengels
in grove stukken
▢
3
tomaten
in grove stukken
▢
Handvol
diepvrieserwten
▢
½
L
water
▢
Wolkje room
optioneel per persoon
Instructies
Doe de tomaten, puntpaprika's, selderij, bouillonblokjes en water in een grote soeppan.
Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Voor een zachtere textuur kun je de soep zeven, maar het is ook heerlijk met alle vezels erin.
Voeg de diepvrieserwten toe en houd de soep warm tot de erwten zijn opgewarmd.
Serveer de soep in een bord of kom en voeg een wolkje room toe vlak voor het opdienen, indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
90
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen