Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentefrisse Mie met Raapstelen en Roerei
Een licht en kleurrijk lentegerecht met mienestjes, raapstelen en romig roerei, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
maïzena of allesbinder
▢
2
eetlepels
water
voor het ei
▢
2
tomaten
▢
4
eieren
▢
400
gram
mienestjes
▢
6
bosjes raapstelen
▢
Boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de mie in 10 minuten gaar, giet af en laat uitlekken.
Doe de mie terug in de pan met een klontje boter.
Kook de raapstelen 5 minuten, hak fijn en doe terug in de pan.
Bind het vocht met aangelengde maïzena en roer er een klontje boter door.
Maak roerei van de losgeklopte eieren met water, zout en peper.
Leg het roerei in het midden van een schaal en de raapstelen eromheen.
Schik de mie als buitenrand en garneer met plakjes tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Noedels
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch