Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentefrisse Vissoep
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
2
visbouillontabletten
▢
300
g
diepvries doperwtjes
▢
1
zakje
tuinkruidensoepgroenten
150 g
▢
1
schaaltje
kabeljauwfilet
ca. 175 g, in kleine stukjes
▢
Zout
▢
Peper
▢
½
zakje
peterseliecroutons
a 75 g
▢
Warm stokbrood
optioneel
Instructies
Breng in een soeppan 7 dl water aan de kook en los de visbouillontabletten hierin op.
Voeg de diepvries doperwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Laat de soep afgedekt ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
Voeg de tuinkruidensoepgroenten en de stukjes kabeljauw toe aan de soep.
Laat de soep nog ongeveer 4 minuten zachtjes koken, totdat de kabeljauw gaar is en de groenten zacht zijn.
Verdeel de kabeljauw met een lepel in kleine stukjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de vissoep met peterseliecroutons en eventueel warm stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk vormt een mooie combinatie met deze vissoep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij