Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentegroentesoep met Geroosterd Ciabatta
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Broodrooster of grillpan
Ingrediënten
▢
1
aardappel
in kleine blokjes
▢
2
worteltjes of bospeentjes
in dunne plakjes
▢
1
tomaat
fijngesneden
▢
1
tablet
tuinkruidenbouillon
▢
150
g
pasta schelpjes
▢
1
ciabatta
in plakjes
▢
225
g
doperwten
diepvries
▢
1
zakje
bosuitjes
▢
100
g
geraspte pittige kaas
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
Instructies
erhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui gedurende 1 minuut.
Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lentegroentesoep met geroosterd ciabatta.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
43
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch