Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentesalade met Asperges, Graskaas en Ei
Een frisse en vullende maaltijdsalade met asperges, graskaas en ei. Perfect voor een zonnige lentedag.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan (voor het roosteren van de pijnboompitten)
Ingrediënten
▢
500
gram
geschilde asperges
stukken
▢
Zout
▢
1
eetlepel
boter
▢
4
eieren
▢
300
gram
aardappelen
blokjes
▢
100
gram
sugar snaps
▢
1
bos
lente-ui
ringen
▢
200
gram
graskaas
blokjes
▢
Peper
▢
25
gram
pijnboompitten
geroosterd
▢
5
eetlepels
olijfolie
extra vergine
▢
3
eetlepels
azijn
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
doosje
tuinkers
Instructies
Kook de asperges beetgaar in ruim water met zout en boter.
Kook de eieren hard.
Kook de aardappelblokjes en sugar snaps 5 minuten en giet ze af.
Meng de asperges, aardappelblokjes, sugar snaps, lente-ui, graskaas, peper, zout en pijnboompitten.
Meng de olie, azijn en honing tot een dressing en roer door de salade.
Snijd de eieren in kwarten en meng voorzichtig door de salade.
Garneer met tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met warm vers brood.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de asperges en graskaas.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van de salade complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Kaas
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen