Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lenteschotel met Sperziebonen en Asperges
Een frisse en kleurrijke schotel met sperziebonen, groene asperges en lente-ui. Perfect als bijgerecht in het voorjaar.
Porties:
6
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
400
gram
dunne sperziebonen
▢
400
gram
groene asperges
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
eetlepels
notenolie
▢
3
lente-uitjes
dunne ringen
▢
2
ontvelde tomaten
partjes
▢
2
eetlepels
kervel
grofgesneden of peterselie
Instructies
Kook de sperziebonen en asperges 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.
Spoel de groenten af met koud water, laat uitlekken en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Snijd de sperziebonen en asperges in schuine stukken van 4 cm.
Verhit de notenolie en bak de lente-ui en tomaat 5 minuten zachtjes.
Schep de sperziebonen en asperges erdoor en warm ze 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met kervel of peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Lekker bij gegrild vlees, vis of gevogelte.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de groene groenten.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch