Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentesla met kwark en radijs
Frisse lentesalade met romige kwark en knapperige radijs.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
vergiet
Doek
snijplank
Ingrediënten
▢
Azijn
▢
Groene kruiden
fijngehakt
▢
Kropsla
▢
Magere kwark
▢
Olie
▢
Radijs
Instructies
Laat de kwark uitlekken in een doek in een vergiet.
Verkruimel de kwark.
Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
Doe de sla in een kom.
Maak een vinaigrette van olie en azijn.
Roer de kruiden door de vinaigrette.
Giet de vinaigrette over de sla.
Strooi de kwark over de sla.
Schep de sla enkele malen om.
Garneer met radijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik ook veldsla of ezelsoren voor deze salade.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente