1kgaardappelenbijv. Nicola, geschild en in stukken
400glamsschouder of lamsboutin reepjes
2eetlepelsolie
2kroppen kropslagewassen en in stukken
Instructies
Bind de tijm, rozemarijn, laurier en peterselie samen tot een kruidenboeket.
Breng de fond of bouillon met het kruidenboeket, knoflook en ui aan de kook.
Voeg de aardappelen toe en kook ze in een open pan in 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Pureer de aardappelen en voeg geleidelijk het opgevangen kookvocht toe tot een romige puree ontstaat.
Verhit de olie in een pan en bak het lamsvlees al omscheppend in 5 minuten bruin.
Verwijder de buitenste slappe bladeren van de kropsla en scheur de sla in stukken.
Meng vlak voor het serveren de sla en het lamsvlees door de puree.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse dressing van citroen en olijfolie voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een elegante Grenache past goed bij het zachte lamsvlees en de frisse kropsla.