Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limburgse vlaai met kruisbessen
Porties:
6
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
baktijd
35
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gr
bloem
▢
20
gr
gist
▢
20
gr
suiker
vroeger gebruikte men honing
▢
2,5
dl
melk
▢
150
gr
boter
▢
kruisbessen
Instructies
Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede. 8 à 10 stukken vlaai.
Maak van deze grondstoffen een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe.
Leg het deeg in een doek en laat dit 15 à 20 minuten rijzen.
Deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.
Het fruit op de vlaai spreiden.
Oventemperatuur van 200-250 C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Limburg
/
Nederland