Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoen Amandelcakejes uit Australië
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Keukenmachine
vijzel
muffinvormpjes (of cupcakepapiertjes)
Ingrediënten
▢
50
g
gepelde amandelen
▢
75
g
bloem
gezeefd
▢
150
g
poedersuiker
▢
Schil van 1/2 limoen
geraspt
▢
5
eieren
▢
200
g
boter
gesmolten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinvormpjes in of plaats cupcakepapiertjes erin.
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
Meng de gemalen amandelen in een grote kom met de gezeefde bloem, poedersuiker (houd 1 eetlepel apart) en geraspte limoenschil.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze schuimig maar niet stijf zijn.
Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de droge ingrediënten.
Roer vervolgens voorzichtig de gesmolten boter door het amandelmengsel.
Vul de muffinvormpjes tot twee derde met het beslag en bak ze in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes zitten en laat ze daarna verder uitdampen op een rek.
Bestrooi de cakejes met de overgebleven poedersuiker
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze heerlijke en licht zoete amandelcakejes.
Voedingswaarden
Serving:
1
cakeje
|
Calories:
275
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Gebak
Land van herkomst
Australië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch