Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Linzensalade met spek en blauwe kaas
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
blikje
linzen à 450 gr
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
100
gram
gerookt spek
in stukjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
extra viergine
▢
100
gram
Bleu d'Auvergne
▢
sap van 1 citroen
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
eetlepel
tijmblaadjes
vers
▢
60
gram
rucola
of anders veldsla
Instructies
Spoel de linzen af onder de kraan totdat het schuim van de linzen is verdwenen.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vet in ca. 15 minuten uit, zodat het knapperig wordt (of koop kant-en-klaar uitgebakken spek).
Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
Snij de helft van de kaas in stukjes en prak de rest fijn in een schaal.
Roer 1 eetlepel citroensap, de rest van de olijfolie door de fijngemaakte kaas.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Schep het spek, de stukjes kaas, de sjalotjes en tijm door de dressing.
Met de linzen met deze dressing en laat ca. 1 uur lekker intrekken.
Tot slot de rucola/veldsla er door heen mengen.
Lekker met wat stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
P.S. Bleu d'Auvergne is een blauwschimmelkaas en heeft een mildere smaak dan Roquefort
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade