Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Loempia Vulling
Een smaakvolle vulling voor loempia's met varkensvlees, garnalen en frisse groenten. Makkelijk te bereiden en vol van smaak.
Porties:
4
x 2 loempia's pp
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
s selderie, gehakte
▢
50
gram
garnalen
gehakte
▢
1
rode lombok
in stukjes
▢
½
rode paprika
in reepjes
▢
50
gram
prei
ringetjes
▢
1
gesnipperd uitje
▢
75
gram
taugé
▢
150
gram
varkensvlees of ham
Instructies
Groenten voorbereiden
: Maak alle groenten goed schoon en droog ze.
Knoflook en prei fruiten:
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
Fruit het teentje knoflook en de gesneden prei zachtjes aan.
Gehakt bakken
: Voeg het gehakt toe en bak dit mee, roer het met een vork los zodat het rul wordt.
Overige groenten toevoegen:
Doe de overige groenten (taugé, witte kool, en selderij) erbij en bak nog ongeveer 3 minuten mee.
Roer regelmatig om.
Vlees toevoegen:
Schep de blokjes kip of ham door het groentemengsel.
Vulling op smaak brengen:
Breng de vulling op smaak met peper, zout en eventueel een snufje ve-tsin.
Laat de vulling uitlekken in een zeef om overtollig vocht en vet te verwijderen.
Loempia's vullen en bakken:
Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze krokant in wat olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden