Krokante loempia's gevuld met een smaakvolle mix van groenten en gehakt. Een populaire Aziatische snack, lekker als borrelhapje of onderdeel van een maaltijd.
Fruit de 1 teentje knoflook en 1 gesneden prei zachtjes in een paar eetlepels olie.
Bak 100 gram gehakt mee en roer het met een vork uit elkaar, zodat het kruimelig wordt.
Doe de overige groenten (50 gram taugé, 50 gram witte kool, 50 gram gesneden selderij) erbij en laat nog ± 3 minuten bakken, schep steeds om.
Schep tot slot de 50 gr blokjes ham of kippenvlees door het mengsel.
Breng de vulling op smaak met peper, zout en een snufje ve-tsin (eventueel) en laat het in een zeef uitlekken, zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.
Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze in wat olie krokant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.