Deze rijkgevulde loempiavulling zit boordevol smaak: een kruidige mix van gehakt, garnalen, groenten en oosterse specerijen. Perfect voor zelfgemaakte loempia’s!
Wok eerst alle fijngesneden groenten tot ze bijna gaar zijn.
Doe ze vervolgens in een grote pan (zonder vuur).
Fruit in de wok de uien licht aan, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin.
Voeg het licht gezouten gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
Voeg de trassi, sambal, garnalen en gember toe en bak kort mee.
Doe dit mengsel bij de groenten in de grote pan en meng goed.
Voeg nu de ketoembar, laos, sesamolie, visolie en hoisinsaus toe en meng goed door.
Meng als laatste de fijn gesneden omelet en bosuitjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Gebruik deze vulling in filodeeg of loempiavellen, frituur goudbruin en serveer met chilisaus of ketjap.Wijnadvies:Heerlijk met een frisse Riesling of droge rosé als tegenhanger van de kruidige smaken.