Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lombo de porco com Améijoas
Portugees varkensvlees met schelpen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
varkenshaas
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
paprika
rode
▢
1
el.
olijfolie
▢
4
el.
olie
plantaardige
▢
1
kg.
venusschelp
▢
1
schijje
Citroen
▢
Koriander
verse, fijngehakte
▢
Zout
Instructies
In plaats van varkenshaas kunnen ook filetlappen genomen worden.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Pureer de schoongemaakte paprika in een keukenmachine of met een staafmixer.
Maak het geheel smeuïg met wat olijfolie.
Knijp de knoflook hierboven uit.
Voeg wat zout toe en roer het vlees door de paprikapasta.
Laat het vlees 8 tot 24 uur in een schaal marineren.
Neem het vlees uit de marinade en bak de stukjes in een grote braadpan snel aan alle kanten bruin in de hete reuzel of olie.
Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
Garneer met schijfjes citroen.
Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Portugal