Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Longhaas met groene pepersaus en champignons
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
4
longhaas
van 150 gr.
▢
4
sjalotten
▢
2
el
groene peper
uit potje
▢
30
cl
kalfsfond
▢
4
cl
cognac
▢
4
el
crème fraîche
▢
250
gram
champignons
▢
4
kersttomaatjes
▢
2
el
bieslook
fijn gesneden
▢
olijfolie
▢
boter
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak de champignons schoon met behulp van een stukje keukenpapier.
Snijd een stukje van het steeltje af.
Snijd ze in plakjes. pel en snipper de sjalotjes.
Verhit in een steelpannetje wat boter en bak de sjalotjes zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de kalfsfond, de cognac, zout, peper en de groene pepers toe.
Laat tot ⅔ inkoken.
Voeg de crème fraîche toe.
Roer goed door tot een gladde saus.
Verwarm een koekenpan met wat boter en een scheutje olie.
Bak de champignons en breng op smaak met wat zout en peper.
Bestrooi de longhazen met zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan 20 gr. boter en een scheut olie.
Zodra de boter is uit gebruist voeg de longhazen toe.
Bak ze tot ze voor jou de juiste gaarheid hebben.
Keer regelmatig om.
Verdeel de longhazen champignons over de borden.
Giet de saus over het vlees, op elk longhaasje een kerstomaatje en bestrooi met de bieslook
Serveer met bv. gebakken aardappeltjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees