Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Aardappelpuree met Saffraan en Romige Boter
Romige aardappelpuree met een subtiele smaak van saffraan en een vleugje nootmuskaat – een perfect bijgerecht voor elke maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
steelpannetje
pureestamper
Garde of handmixer
Ingrediënten
▢
750
g
kruimige aardappelen
▢
1
envelopje
saffraan
▢
Zout
▢
3½
dl
water
▢
1
dl
melk
▢
25
g
boter of margarine
▢
Witte peper
gemalen
▢
Nootmuskaat
gemalen
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
Breng in een pan het water aan de kook met saffraan en een snufje zout.
Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar in 15-20 minuten.
Verwarm ondertussen in een steelpannetje de melk samen met de boter tot net tegen de kook aan.
Giet de aardappelen af en laat ze kort droogstomen op laag vuur.
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
Voeg de hete melk en boter toe en klop de puree met een garde of handmixer tot een luchtige, romige textuur.
Breng op smaak met gemalen witte peper en een snufje nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier.
Serveertips:
Serveer deze saffraan-aardappelpuree als bijgerecht bij gebraden kip, gegrilde vis of een stoofschotel.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch