Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Klop de eiwitten met het wijnsteenzuur tot zachte pieken ontstaan.
Voeg éénderde van de suiker toe en klop een minuut door.
Doe de helft van de resterende suiker erbij en klop tot het schuim stijve pieken vormt.
Spatel de overgebleven suiker er voorzichtig door.
Vouw de gesmolten chocolade, gehakte pecannoten en vanille-essence door het schuim.
Schep kleine hoopjes beslag met voldoende tussenruimte (4 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze stevig aanvoelen en de bovenkant gebarsten is.
Leg het bakpapier met de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Bewaar de koekjes maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.
Variaties:
Luchtige gekruide chocoladekoekjes:Voeg 1 eetlepel kaneel toe aan het basisdeeg.
Luchtige tweekleuren-chocoladekoekjes:Voeg 75 g witte chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
Luchtige chocoladekoekjes met kersen & walnoten:Voeg 75 g gedroogde kersen toe en vervang de pecannoten door walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze koekjes bij de koffie of als luxe traktatie bij een high tea.Wijnadvies:Combineer deze koekjes met een glas Ruby port voor een heerlijke smaakervaring.