Smelt de chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron.
Klop de eiwitten met het wijnsteenzuur tot zachte pieken ontstaan.
Voeg een derde van de suiker toe en klop een minuut door.
Doe de helft van de resterende suiker erbij en klop tot stijve pieken.
Spatel de overgebleven suiker erdoor.
Vouw de chocolade, vanille en noten voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag met een lepel in hoopjes op bakpapier, met 4 cm tussenruimte.
Bak de koekjes 10 tot 12 minuten tot de bovenkant gebarsten is en de koekjes stevig aanvoelen.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster met bakpapier eronder.
Bewaar maximaal 3 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi met poedersuiker of serveer bij een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij.Wijnadvies:Combineer met een glaasje Ruby port of zoete rode dessertwijn voor een perfecte match.