Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Geitenkaassoufflé met Tomaat en Bosui
Een luchtige geitenkaassoufflé met verse tomaat en bosui, een heerlijk licht gerecht voor elke gelegenheid.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
pan
Souffléschaal
Ingrediënten
▢
25
g
bloem
▢
25
g
boter
▢
2
bosuitjes
▢
2
eieren
gescheiden
▢
100
g
geitenkaas
▢
1
tl
majoraan
▢
2
dl
melk
▢
4
tomaten
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten in vieren en de bosui in ringetjes.
Verkruimel de kaas en splits de eieren.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Roer de melk er scheutje voor scheutje door, blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
Roer van het vuur af de eidooiers, kaas en majoraan erdoor, breng op smaak met zout en peper.
Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door de saus.
Vet een souffléschaal in en schep het mengsel erin.
Strooi de tomaat en bosui erover.
Laat de soufflé ± 20 minuten rijzen en goudbruin worden in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch