Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla
Een lichte en romige kaasmousse, perfect als voorgerecht met een frisse salade.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
inclusief opstijven
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
vormpjes
Ingrediënten
▢
1
blaadje
gelatine
▢
1
dl
melk
▢
125
gram
belegen kaas
▢
2
dl
room
▢
Babytomaat
▢
Gemengde sla
Instructies
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en los de uitgeknepen gelatine op.
Rasp de kaas fijn en voeg toe aan de melk.
Klop de room halfstijf.
Spatel de room door de kaasmassa zodra deze lobbig wordt.
Vul vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met een boeketje gemengde sla en een babytomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra geraspte kaas en verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch