Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Kaassoufflé
Een heerlijke, luchtige kaassoufflé met Gruyère en Leerdammer, perfect als lunch of lichte maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschotel
Ingrediënten
▢
50
g
bloem
▢
60
g
boter
▢
3
eieren
▢
4
eieren
gescheiden
▢
100
g
Gruyère of belegen Goudse kaas
▢
50
g
Leerdammer
▢
¼
l
melk
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
Roer tot een gladde roux.
Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Klop de eidooiers los en voeg ze van het vuur af toe aan de saus.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
Breng het mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet ± 20 minuten in een matig warme oven.
De kaassoufflé is klaar als hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct, met stokbrood of roggebrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige kaassoufflé.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Snack
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch