Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Kaassoufflé met Gruyère
Een klassieke kaassoufflé met Gruyère, licht en luchtig, perfect voor een elegante lunch of diner.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschotel
Ingrediënten
▢
2
el
bloem
▢
25
g
boter
▢
1
ei
▢
3
eieren
gescheiden
▢
40
g
Gruyère
geraspt
▢
2
dl
melk
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
dl
water
Instructies
Smelt 20 g boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
Roer de warme, met water aangelengde melk erdoor als het mengsel begint te schuimen.
Laat het mengsel al roerend 5-6 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en voeg een snufje zout toe.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Splits de eieren (3 eiwitten en 4 eidooiers).
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Roer de losgeklopte eidooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door.
Beboter een vorm en vul deze voor ¾ met het kaasmengsel.
Zet de vorm laag in de oven, zodat er niet te snel een korstje aan de bovenkant ontstaat en bak de soufflé 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassoufflé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch