Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Kaassoufflé met Gruyère en Emmentaler
Een klassieke kaassoufflé met Gruyère en Emmentaler, licht en luchtig, perfect voor een elegante lunch of diner.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Total time
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
pan
Soufflévorm of ronde ovenschaal (Ø ± 18 cm)
Ingrediënten
▢
1
el
boter
om in te vetten
▢
50
g
bloem
▢
50
g
boter
▢
Crème fraîche
2 el
▢
4
eieren
▢
100
g
Gruyère
geraspt
▢
3
dl
melk
▢
Mespunje nootmuskaat
▢
Peper
▢
50
g
Emmentaler
geraspt
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de vorm in.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Splits de eieren boven 2 kommen.
Roer van het vuur af de eidooiers door de kaassaus.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
Schep het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzend en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct met gemengde sla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc, past goed bij de kaassoufflé.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch