Meng alle ingrediënten voor het deeg (behalve de boter en zout) in een kom van een mixer en mix op lage snelheid tot al het vocht is opgenomen (ongeveer 2-3 minuten).
Voeg het zout toe en kneed vervolgens 5 minuten op een hogere snelheid.
Voeg de boter toe en kneed tot het deeg soepel is en de boter volledig is opgenomen (ongeveer 4-6 minuten).
Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en laat het rijzen voor 45-60 minuten.
Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette vlaaivorm.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en laat nog even rijzen.
Bestrooi de bodem met paneermeel of beschuitkruimels.
Schep de abrikozenvulling op het deeg.
Rol het resterende deeg uit tot een ronde lap en snijd er reepjes van om een raster bovenop de vulling te maken, of gebruik een rastervorm.
Bak de vlaai in een voorverwarmde oven op 180°C (boven- en onderwarmte) gedurende 20-25 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Optioneel:
Lak de vlaai af met een siroop van suiker, water en abrikozenlikeur voor een glanzende finish.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een stevigere bodem, bak de vlaai nog even na op alleen onderwarmte.
Serveer de vlaai op kamertemperatuur voor de beste smaakervaring.