Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luxe Chocoladetruffeltaart
Truffe au Chocolate
Porties:
10
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakblik van 30 x 30 cm, bekleed met bakpapier
Taartring van ongeveer 23 cm doorsnede
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
100
gram
fijne kristalsuiker
▢
50
gram
maïzena
▢
50
gram
cacaopoeder
▢
4
eetlepels
rum of Grand Marnier
▢
½
dl
warme suikerstroop
▢
6
dl
slagroom
▢
425
gram
chocolade
in stukjes
Extra chocolade voor decoratie
▢
Voor het suikerstroopje:
▢
75
gram
suiker
▢
½
dl
water
Chocolade hulstblaadjes:
▢
Melk-
pure en/of witte chocolade
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Klop de eieren met fijne kristalsuiker au bain-marie tot het mengsel als een breed lint van de lepel afloopt.
Zeef maïzena en cacaopoeder boven een kom en spatel het door het eimengsel.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm van 30 x 30 cm en strijk het glad.
Bak in de oven gedurende 6-8 minuten, totdat de deegbodem stevig aanvoelt.
Laat afkoelen en steek met een taartring een cirkel uit de deegbodem, laat deze in de ring zitten (het overgebleven deeg wordt niet gebruikt).
Meng rum met suikerstroop en bestrijk de bodem hiermee.
Klop de slagroom halfstijf.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de gesmolten chocolade met een garde door de slagroom.
Schenk het mengsel op de bodem in de taartring en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart ongeveer 3 uur in de koelkast afkoelen en stevig worden.
Verwijder de taartring en garneer de taart royaal met chocolade hulstblaadjes.
Voor het suikerstroopje:
Breng 75 gram suiker met ½ dl water zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.
Goed roeren.
Chocolade hulstblaadjes:
Smelt melk-, pure en/of witte chocolade au bain-marie.
Laat de chocolade iets afkoelen, maar strijk met een kwastje op de hulstblaadjes voordat de chocolade weer stijf wordt.
Laat de chocolade even hard worden en verwijder dan voorzichtig de hulstblaadjes.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Taart