Kook de aardappelen in water met zout tot ze net gaar zijn.
Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
Schrap de worteltjes, snijd ze in schuine plakjes en kook ze 3 minuten in water met zout.
Snijd de sla in dunne reepjes, was deze en droog de sla in een sla-centrifuge.
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
Snijd de haringen in stukjes.
Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de knoflook, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels van de dille.
Schep de aardappel, wortel, sla, tomaten, haring en de dressing door elkaar.
Bestrooi de salade met de rest van de dille.
Serveer de salade met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze maaltijdsalade is perfect voor een lunch of een lichte avondmaaltijd. Voeg wat stokbrood toe voor een extra crunch.Wijnadvies:Een Stefano Fino Sherry past uitstekend bij de zoute haring en de frisse groenten in de salade.