Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijdsalade van doperwtjes met ham
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
5
aardappels
▢
zout
▢
2
dl
sinaasappelsap
▢
500
gram
doperwtjes
diepvries
▢
1
ui
▢
3
plakken
ham
á 50 gr *
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
theelepels
mierikswortel
potje
▢
peper
▢
4
sprietjes
bieslook
Instructies
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.
Schil en was de aardappelen, kook ze ± 15 minuten in een pan met weinig water en zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Kook de doperwten ± 10 minuten in een pan met het sinaasappelsap, giet ze boven een kommetje af en laat ze afkoelen.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de ham in reepjes.
Doe 3 eetlepels sinaasappelvocht, het citroensap, de olie, mosterd, mierikswortel, zout en peper in een kommetje en roer dit tot een sausje.
Doe de aardappelen, doperwten, ui en ham in een schaal, schenk er het sausje over en schep alles voorzichtig door elkaar.
Zet de salade tot het gebruik afgedekt in de koelkast en schep de salade dan nogmaals om.
Snijd de eieren in plakjes en verdeel die over de salade.
Knip de bieslook erboven fijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
* Als variatie kunt u ook 75 gr dun gesneden rauwe ham en 75 gr belegen
kaas nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees